Underbart gott

Måste bara dela med mig av bland det godaste jag ätit. Blomkålsmos.
Jag gör det på mitt lilla vis genom att byta ut den ost som står i receptet till ca ½-1 dl riven Västerbottenost. Det ger en fantastiskt god smak! Jag brukar dessutom använda mer grädde än vad som står i receptet.
 
Underbart gott blomkålsmos
 
4-5 portioner:
Ett ordentligt stort blomkålshuvud eller två mindre (låt gärna lite av stammen hänga med)
2 dl vispgrädde
50 g smör
2 msk len mjuk och mild ost (färskost, glada kon, mascarpone mm.)
Salt & peppar

Skär/bryt blomkålen i buketter. Värm/hetta under tiden upp grädden i större tjockbottnad kastrull.
Lägg i blomkålsbuketterna och smöret. Salta.
Stormkoka  5-10 min med lock. Rör emellanåt och checka av att det inte bränner i  botten.
Ta av locket och koka under uppsikt tills det mesta av vätskan  kokat in och kålen är mosig och ganska fast.
Tag från värmen och gör till ett mos.
Tillsätt osten, jag tog som sagt riven Västerbottenost.
Krydda med mald vitpeppar och  mer salt om det behövs.

Servera till allt möjligt! Jag hade stekt strömming till igår - fantastiskt gott!
 
 
#1 - - Anja:

Tack för receptet, låter gott!