Sovrumsrenovering

 

Vi har bott i vårt hus på över 200kvm i lite över ett år nu. Vi trivs så bra och har många planer på renoveringar och förnyelser för kommande år :)

Vi är 3 vuxna (min äldsta dotter är 19 år) som bor i huset på heltid, 1 barn som bor varannan vecka, 2 barn som bor varannan helg + halva skolloven och 2 barn som kommer och bor några dagar nu och då.

Så huller om buller och alla behöver nånstans att få sova.
C 19 år har eget rum, D 12 år har eget rum E och S 9 år och 6 år. V och T 13 och 15 år, kommer till oss några dagar nu och då och brukar då låna någon av sina syskons/bonussyskons rum.

När vi flyttade in hade huset på entréplan: en stor hall, stort kök, ett stort vardagsrum, stort badrum och 3 sovrum och en klädkammare. I suterräng plan en stor hall/gillestuga, tvättstuga/duschrum, pannrum, en "mindre" entré och en klädkammare, och 2 stora rum.
Nu har vi delat av ett av sovrummen på entréplan och gjort till två rum för att de barn som bor mest hos oss ska ha var sitt krypin.

När Henrik och jag träffades hade jag undulatuppfödning, så ett av de stora rummen i suterrängplan hade vi fram till i vintras som fågelrum. Men när fågelallergin slog till med full kraft och vi fick avveckla fågeluppfödningen hade vi plötsligt ett rum "över"
Så nu jobbar vi med att renovera fd fågelrummet och det ska bli vårt sovrum. Rummet är 26 kvm så vi får plats med både dubbelsängen, sängbord, garderober, sminkbord och två fåtöljer med litet bord till, om det blir som vi tänkt :)  Den mindre entrén i  suterrängplan är precis utanför blivande sovrummet så den har också fått sig en uppfräschning.

Så här såg ena delen av sovrummet ut när det var fågelrum:



Så här "fin" var entrén innan renovering:
 
 
 
När sovrummet är klart och vi flyttat in där kommer vi ta tag i nästa rum, det vi har som sovrum nu. Det ska bli hemma kontot/gästrum/rum för de 2 av barnen som kommer till oss några dagar ibland.

När det är klart ska vi fixa till gillestugan/hallen som idag är hemmakontor. Såååå vi är inte sysslolösa den närmaste tiden. :)
 
 
Hoppas ni vill följa framstegen i våra projekt!
 
Sköt om er och på återseende snart igen!
 
 
#1 - - MissDottie:

Din/er dotter bor inte varannan vecka hos Anders?

Svar: Nej, eftersom hon är vuxen får hon bestämma själv var hon vill bo. Första halvåret efter separationen bodde hon hos A. Under en period bodde hon varannan vecka. Men sen i höstas bor hon enbart hos mig och åker till A nån/några dagar ibland.
airams.blogg.se